On harvoja ruokia, jotka eivät voita tymiinin käytöllä, mutta se sopii erityisesti Välimeren alueen ruokiin.
Maustetymiini tuoksuu voimakkaasti mausteiselta ja maistuu karvaan aromikkaalta, jossa on mietoa, pippurista potkua. Tymiini voidaan lisätä ruoanlaittoon, jolloin se vapauttaa täyden arominsa.
Maku puolestaan sopii hyvin laakerinlehden, muskottipähkinän, rosmariinin ja salvian kanssa. Se vahvistaa myös niiden omaa makua ilman, että se dominoi.
Tymiini sopii erinomaisesti grillilihaan, kalaan ja pataruokiin. Voit käyttää sitä myös parhaiten Välimeren vihannesruoissa, joissa on tomaatteja, munakoisoja, perunoita, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Lisäksi se sopii Välimeren keittiöön, keittoihin ja pataruokiin.
Sisältö: 20,00 g
Tuotenumero: 206614
Persilja on ihanan raikasta, aromaattisen mausteista ja siinä on kevyt karvas vivahde. Persiljaa käytetään usein vain ruoan viimeistelyyn koristeena. Se on monikäyttöinen, erityisesti kotimaisessa ja ranskalaisessa keittiössä.
Persiljan aromi hurmaa raikkaalla yrttikimpulla, jossa on mausteinen, muskottipähkinämäinen vivahde. Lehdet ja varret sisältävät jopa enemmän C-vitamiinia kuin sitrushedelmät. Taboulé idästä, provencelainen pistou, frankfurtilaiset vihreät kastikkeet – entisestä yksinkertaisesta keittovihanneksesta on kehittynyt kansainvälisesti suosittu mauste.
Persilja antaa lähes kaikille suolaisille ruoille tasapainoisen perusmaun. Kylmät ruoat, kuten salaatti, munat, raaka kasvisruoka ja dippikastikkeet, jotka perustuvat raejuustoon, tuorejuustoon tai jogurttiin, saavat persiljasta mausteisen-raikkaan viimeistelyn. Mutta myös lämpimät ruoat, kuten vaaleat kastikkeet, kalat, siipikarja ja paistitäytteet antavat.